Árajánlat összehasonlításhoz 7 pontos ellenőrző lista

Tudjuk, hogy mindenki egy adott költségkeretből gazdálkodik, és abból szeretné kihozni a legjobbat egy-egy projekt végrehajtásánál. Ezért 1-1 épület kivitelezésére több helyről is bekérnek árajánlatot. Mi sem vagyunk ezzel másként!

Azonban nagyon nehéz jól összehasonlítani a különböző árajánlatokat, hiszen sokszor az építés különböző fázisait és annak költségét a különböző cégek másfajta bontásban írják le.

Abban szeretnénk most segítségükre lenni, hogyan érdemes az árajánlatokat összehasonlítani, hogy a későbbiek során biztosan az igényeinek legmegfelelőbb kivitelezőt válassza.

Két vagy több árajánlat összehasonlítását csak úgy tudja elvégezni, ha a megadott értékek minden cégnél ugyanazok. (Talán ezt már nem is kellene mondanunk.)

Sajnos előfordult már nálunk is, hogy egy másik cégtől már az ügyfél úgy jött hozzánk árajánlatot kérni, hogy közben (mindenféle tanácsok hatására, vagy átgondolás eredményeként) kissé megváltoztatta a követelményeket. Nem volt meglepő, hogy a magasabb követelmény magasabb áron kivitelezhető. Mivel a beruházó csak ár alapján döntött, így a régebbi követelményeinek megfelelő beruházás került teljesítésre.(Mint később elmondta, végül megbánta a döntését.)

 

Ajánlatösszehasonlítási tippek

 1. Gondolja végig, hogy a kivitelezés során Önnek mi a fontos!
  Máshogy értékel ugyanis, ha most hirtelen kell valami, ami olcsó legyen, és később ráér kibővíteni, és persze megint máshogy gondolkozik, ha elsőre tökéletesen működő dolgot szeretne, amihez nem kell többet hozzányúlni. 2. Ezalapján vagy az ár, vagy a kivitelezés teljessége szempontjából rakja sorba az ajánlatokat!
  Legegyszerűbb, ha az asztalra rakja őket sorba, így könnyebb áttekinteni és cserélgetni, viszont egyszerűbb dolga lesz, ha egyszerre csak 2 ajánlatot hasonlít minden szempontból össze, aztán a kettő közül jobb ajánlatot hasonlítja a harmadikkal, stb., míg megtalálja az Ön igényeihez legjobban passzoló ajánlatot.

   
 3. Figyelje meg a felhasznált anyagokat.
  Van bennük minőségbeli különbség, és hasznos-e Önnek, ha a drágábbat választja vagy megfelelő az olcsóbb is? Mi a minimum követelmény az anyagok tekintetében, ami még nem megy a minőség rovására?
   
 4. Nézze meg az időket!
  Mennyi idő a gyártás és a szerelés, mikor tudják elkezdeni a munkát. Önnek mi jelent nagyobb gondot, ha forgalomkiesése van az elhúzódó építkezés miatt, vagy ha gyorsan készen van ugyan az épület, de mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Egyáltalán lehetséges a leírt időn belül elkészíteni az épületet (mint tudjuk a paír sokmindent elbír!)
   
 5. Figyeljen a garanciákra!
  Csak a törvényi garanciát tudja érvényesíteni, vagy vannak egyéb garanciák is, az esetleges plusz élettartam garancia megéri-e a felárat. És azt tudja, mennyi a törvényben előírt garancia?
   
 6. Szerepelnek-e alvállalkozók a szerződésben?
  Nem mindig, de volt már példa rá, hogy az alvállalkozók miatt csúszott a beruházás. Az Önnek belefér? Nem az alvállalkozók foglalkoztatásával van probléma, hanem, hogy a kivitelező felelősséget tud és akar e vállalni az alvállalkozói munkájáért is.

 7. Fizetési módok és határidők
  Vajon ugyanazok a fizetési feltételek és módok? Megéri e többet fizetni, ha a fizetési határidő 15-30 nappal növekszik?

 

Ez a 7 pont segít Önnek, a legjobb árajánlat kiválasztásában, de ezt a listát Ön még a saját igényeihez igazítva bővítheti is. A lényeg, hogy minden az Ön számára fontos pontot nézzen meg és vessen össze a 2 árajánlat összehasonlítása során. (Legyen az pénzügyi vagy humán szempont Pl. sérült embereken segít, vagy ugyanaz a számlavezető bank és az utalásnál nincs óriási költség, stb.)


Szeretne tőlünk csarnoka felépítéséhez árajánlatot kérni?

Igyenes árajánlatát rövid időn belül elkészítjük!

Kattintson a linkre, adja meg a felépítendő épület néhány paraméterét és kolléganőnk hamarosan küldi az árajánlatot.

Árajánlatot kérek épületkivitelezésre ...

Válasszon tapasztalt kivitelezőt!

Amennyiben Önnek fontos, hogy épülete hosszú távon is jól használható és költséghatékony legyen, esetleg csak az építkezés részfeladataira keres megbízható céget, forduljon hozzánk bizalommal! Fő tevékenységünk, a csarnoképítés mellett természetesen állunk rendelkezésükre acélszerkezet gyártásban, trapézlemez gyártásban, szendvicspanel forgalmazásban, szállításban is!

Kapcsolat

Cellspan Épületelem Gyártó és Forgalmazó Kft.

4233 Balkány, Kállói u. 95.
Telefon/fax: 36-42/400-509
E-mail: level@cellspan.hu
 

 
 • cell web