Trapézlemez gyártás

A csarnoképítés legsokoldalúbban felhasználható eleme.

A könnyűszerkezetes építkezés alapeleme a trapézlemez, ami egy rendkívül ellenálló, bevonattal ellátott horganyzott festett acéllemez. Felhasználási lehetőségei változatosak.

Általunk gyártott trapézlemezek

A trapézlemezeket kétféle bordamagassággal és bordaszélességgel méretre gyártva készítjük:

C14-es trapézlemez

A borda magassága 14 mm, a trapézlemez bordák 24 mm távolságra vannak egymástól.


A borda szélessége felül és alul egyaránt 40 mm.


A 14-es trapézlemez alacsonyabb bordázatú, így kisebb dőlésszögű tetőnél nem ajánlott, de meredekebb tetőnél megfelelő tetőfedő anyag.

Maximális gyártási hossz:8 méter

C35-ös trapézlemez

A borda magassága 35 mm, a trapézlemez bordák 113 mm távolságra vannak egymástól.

A 35-ös trapézlemez táblában hat borda van. A borda szélessége felül 35 mm, alul 82 mm.

Ez a trapézlemez a legerősebb, így a hosszabb (6 méternél hosszabb), alacsonyabb dőlésszögű és ritkább szelemenezésű (szelementávolság 1,0m-1,2m) tetőre ajánlott.

Maximális gyártási hossz:14 méter

 Újdonság!C8-aS TRAPÉZLEMEZ

A borda magassága 8 mm, a trapézlemez bordák 20 mm távolságra vannak egymástól.


A borda szélessége felül 85 mm, alul 20 mm.


A 8-as trapézlemez alacsonyabb bordázatú, így inkább oldalfalra és kerítésnek ajánlott.

Maximális gyártási hossz:5 méter


Stablondeszka lehyett is használható - hosszú élettartam!

Az általunk gyártott trapézlemezek rendelhetők antikondenzációs kivitelben is!

Kérjen árajánlatot kollégáinktól telefonon:

Dankó Gyula - vezető értékesítő

+36 70 / 622 6988

 

vagy

 

Szilágyiné Torma Éva - Irodai adminisztrátor

+36 70 / 316 3299

Hogyan készül a trapézlemez?

Ön kiválasztja a megfelelő bordázatot, a szín, és a hosszt. A megrendeléshez mindössze ennyit kell tudnunk, illetve, hogy mikorra és hová szállítsuk a  méretre szabott trapézlemezeket.

A trapézlemezek kívánt formára hajlítása, a megfelelő bordázat előállítása korszerű gépekkel történik.

Különleges mintájú trapézlemezek

A Cellspan Kft. a hazai piacon elsőként, 2009-ben kezdte meg a famintás trapézlemezek gyártását, bízzon a nagy tapasztalattal rendelkező gyártóban.

Szeretne kitűnni a sok trapézlemezes épület/kerítés közül?

Íme a Cellspan kft. ajánlata:

 • famintás trapézlemez

 • sziklamintás trapézlemez

 A hagyományos alkalmazásuk mellett (kerítés, épület burkolat, álmennyezet) kiválóan alkalmas épület stablon burkolatként is.

 

Famintás lemezek a legnagyobb választékban!

Jelenleg országosan a legnagyobb szín és mintaválasztékot famintás lemezekből nálunk talál!

Ezekre a különleges eljárással készített lemezekre is egyaránt igaz a hosszú élettartam, az esztétikus és természetes megjelenés.

Famintás trapézlemezek szélesedő választékban.

Vásárlóink igényeinek megfelelően szélesítettük és folyamatosan szélesítjük kínálatunkat a famintás trapézlemezek területén.

A választható lemezek, mind színeikben, mind "erezetükben" tökéletesen hasonlítanak a valódi falécekhez.

Választható trapézlemez kivitel:

 • hagyományos egy oldalas
 • két oldalas

Famintás lemezek a legnagyobb választékban!

Ugye milyen frusztráló érzés, amikor elképzelt egy színt, ami illeszkedne a már meglévő épülteihez, környezethez, azonban a kereskedőnél csak 1, maximum 2 színből lehet választani, ami bár szép, mégsem az Ön elképzeléseinek megfelelő?

Felhasználóként/kivitelezőként mi is szembesültünk már többször ezzel a problémával!

Ezért igyekszünk a lehető legnagyobb színpalettát kínálni.

Jelenleg országosan a legnagyobb szín és mintaválasztékot famintás lemezekből nálunk talál!


Választható trapézlemez fa-minták és textúrák:

 • dió matt egyoldalas
 • dió matt kétoldalas
 • aranytölgy egyoldalas
 • aranytölgy matt kétoldalas

 

Hol használják a trapézlemezt?

A magasbordás trapézlemez főként az ipari csarnokok, logisztikai/kereskedelmi épületek másodlagos teherhordó szerkezeti elemeként alkalmazható.

A magasbordás trapézlemez leggyakrabban kislejtésű, lágyfedésű zárófödémekben kerül alkalmazásra, ahol a tetszőleges anyagú (acél, vasbeton, fa) és szerkezeti rendszerű (rácsos, tömörgerinces) főtartókra helyezve ellátják a szelemenek szerepét, és folyamatos alátámasztó felületet képeznek a rákerülő lépésálló hőszigetelés számára.

 

A trapézlemez felhasználása nagyon sok rétű  lehet tetőhéjazat, falburkolat,álmennyezet,kerítés  és még számos példát lehetne megemlíteni.

 

Könnyűszerkezetes épületek tetején

A trapézlemezek közül mindegyik alkalmas tetőfedésre, azonban a dőlésszögtől, az alátámasztó szelemenek távolságától és a tető hosszától függően egyes trapézlemezek jobb választást jelentenek.

Bár a 0,5 mm vastag trapézlemez mindenféle csarnok, tároló, garázs tetőszerkezetének kialakításához jó megoldás, mégis leginkább az alacsony dőlésszögű tetőkhöz javasoljuk a trapézlemezt, hiszen a bordázata gyorsan elvezeti a csapadékot és ellenszélben kicsi a visszafolyás veszélye.

Kerítés építéshez

A 0,5 vagy 0,4 mm vastag trapézlemez kerítésnek alkalmas, mert a trapézlemez bordázata elég stabilitást biztosít a kerítésnek, valamint nagyon olcsó, gyors és egyszerű megoldás.

A trapézlemez táblákat a bordázat irányát figyelembe véve akár függőlegesen, akár vízszintesen is egymás mellé állíthatjuk.

A kerítéstartó lécre vagy fém szelemenre a trapézlemez rögzítése történhet popszegeccsel vagy az általunk forgalmazott önmetsző csavarral, ami a választott trapézlemez színében is kapható.

A mintázata miatt legtöbben a C14-es trapézlemezt választják.

 

 

Álmennyezethez

A 0,5 mm vagy 0,4 mm vastag trapézlemez álmennyezet építéséhez is tökéletes, hiszen elegendő stabilitást biztosít az álmennyezetnek.

 

A tetőgerendára, mennyezetre a trapézlemez felfogatása gyors és egyszerű. A trapézlemez hosszában tetszőleges méretben gyártható, így nagy fesztávok akár egy lemezzel is fedhetők.

Mi a trapézlemez?

A trapézlemez acéllemezből hideghengerművel formázott építőanyag, melynek keresztmetszete trapézokból áll. A könnyűszerkezetes építkezés alapanyaga, felhasználása rendkívül változatos, például csarnokok, raktárak, tárolók, garázsok oldalfalának kialakításához éppúgy használható, mint kerítés elemnek.

A trapézlemez 0,35-0,6 mm vastagságú horganyzott acéllemez, amin valamilyen bevonat található, így tökéletes védelmet nyújt a lemez számára a környezeti hatásokkal szemben. A bevonat lehet például színes poliészter vagy alucink bevonat is. Ez utóbbi nagyon erős aluminium-cink-titán ötvözet, így az ezzel bevont termék rendkívül ellenálló lesz. A festett poliészter általában 25 mikron vastagságú bevonat, de léteznek ettől vastagabb kivitelben is.

A horganyzott színes trapézlemez keresztmetszete: védőfólia, fedőlakk, alapozó lakkréteg, passzíválló réteg, horgany bevonat, acéllemez, horgany bevonat, passzíválló réteg, alapozó lakkréteg, védőlakk Alapanyag: DX 51D+Z 275g/m2 horganyvastagságú horganyzott trapézlemez, színes horganyzott trapézlemez.

A trapézlemez bordázata miatt rendkívül stabil és erős, így könnyen szerelhető akár 6-8 méteres táblákban is. A trapézlemezek súlya 0,5mm vastagságban mindössze kb. 5 kg/m2, így szerelhetősége könnyű és gyors, tárolása, szállítása egyszerű. A trapézlemezt általában a lemez színével megegyező önmetsző csavarral szereljük, így előfúrás nélkül, gyorsan és praktikusan csavarható a fába vagy fémbe. A két oldalon horganyozott, több rétegű festékkel bevont trapézlemezek garantálják a kimagasló élettartamot.

Annak köszönhetően, hogy a lemezeket konkrét hosszúságban gyártják le, a hulladék minimális mennyiségre csökken.

Legfőbb beszállítóink:

Trapézlemez tárolása

A trapézlemez tárolása nagy gondosságot igényel – éppen ezért mindig csak annyit szoktak legyártatni, ami beépítésre is kerül.

Amennyiben mégsem kerülne azonnal felhasználásra a trapézlemez, akkor a következőkre figyeljünk:

 • Ne vegyünk át már eleve sérült lemezt! Amennyiben a kiszállításra került termék sérült, úgy értesíteni kell valamelyik munkatársunkat a sérülésről és jegyzőkönyvet kell felvenni, benne a következő adatokkal: szállítói dokumentum, sofőr neve, szállító cég neve, a sérülés természete, szállítás dátuma, ideje, stb.
 • Ne legyen kitéve az időjárás viszontagságainak! Vigyázat! Ez nem azt jelenti, hogy becsomagolt állapotban kint hagyhatjuk a szabad ég alatt! Hiszen a csomagolás alatt méginkább bepárásodik és bepenészedik a felület.
 • Óvjuk a rozsdásodástól! A rozsdásodást sok esetben a víz kondenzációja okozza, ami akkor jön létre, ha a környező hőmérséklet magasabb, mint a tárolt trapézlemez hőmérséklete.
 • Vigyázzunk, hogy a lemeztábla ne horpadjon, karcolódjon vagy törjön meg.
 • Tárolás közben ne érintkezzen vízzel vagy nedvességgel!
 • Fedett, száraz, jól szellőző helyen tároljuk, a talajtól minimum 200mm távolságra, védjük a hirtelen hőmérsékletváltozásoktól.
 • Figyeljünk az egymásra helyezett trapézlemezek felületének érintkezésére, egymáson való mozgatáskor se a bordázat, se a szín ne sérüljön.
 • Ne lépjünk rá és ne használjunk láncot vagy fémsodronyt az emeléshez.
 • A trapézlemez sugárzó hő vagy korrozív anyag közelében nem tárolható.
 • A trapézlemez rézzel vagy rézből készült anyaggal, betonnal, illetve agresszív anyaggal (habarcs, mész, sav) nem érintkezhet.
 • A védőfóliával ellátott színes bevonatú trapézlemez tárolásakor az egy hónapon túl tárolt trapézlemezről a védőfóliát el kell távolítani!

 

Tipp: A trapézlemez kötegeket enyhén ferdén érdemes tárolni, hogy ha a pára kicsapódna rá, le tudjon folyni róla. A trapézlemez kötegek egymásra való fektetése (maximum három köteg) megengedett, de az egyes kötegek talpainak pontos egymásra való illeszkedése és a kötegsúlyok figyelembe vétele követelmény.

 

Figyelem! A csomagolatlan anyagot a lehető leghamarabb be kell építeni. A trapézlemezt a szállítást követő hat hónapon belül be kell építeni. A bevonat nélküli horganyzott trapézlemez esetén a tárolási utasítások betartására fokozott figyelmet kell fordítani. A lemezekre vonatkozó garancia is csak rendeltetésszerű tárolás esetén érvényes.

A trapézlemezek kínálatának változatossága miatt kérje ki szakértőnk véleményét, hogy az Önnek legmegfelelőbb trapézlemezt tudjuk ajánlani. Lépjen kapcsolatba velünk, mondja el, hogy mire használná a trapézlemezt, és kérjen tájékoztatást a lehetőségekről!

Tájékozódnék az árakról..

Én már tudom miből és mennyire van szükségem, Árajánlatot kérnék..

Válasszon tapasztalt kivitelezőt!

Amennyiben Önnek fontos, hogy épülete hosszú távon is jól használható és költséghatékony legyen, esetleg csak az építkezés részfeladataira keres megbízható céget, forduljon hozzánk bizalommal! Fő tevékenységünk, a csarnoképítés mellett természetesen állunk rendelkezésükre acélszerkezet gyártásban, trapézlemez gyártásban, szendvicspanel forgalmazásban, szállításban is!

Kapcsolat

Cellspan Épületelem Gyártó és Forgalmazó Kft.

4233 Balkány, Kállói u. 95.
Telefon/fax: 36-42/400-509
 

 
 • cell web