Szendvicspanel

Szendvicspanel gyártás és forgalmazás

Fontos épülete hőmegtartó képessége? Válasszon a kiváló szigetelő képességű szendvicspanelek közül!

A szendvicspanelek alkalmazása gyors, olcsó, környezetbarát, és rezsi kímélő megoldás, ezért terjedhetett el olyan gyorsan a csarnok és raktárépítés területén. Cégünk kínálatában külföldi és belföldi gyártók temékei mellett saját gyártású szendvicspaneleket is talál.


Mi a szendvicspanel?

A szendvicspanel olyan többrétegű, előregyártott építőelem, amely többnyire a különböző vastagságú hőszigetelő rétegből és az azt körbezáró fegyverzetből áll. Készülhet könnyű-, középnehéz és nehéz-szerkezetes kialakítással. A két acél fegyverzet (bordázott acéllemez) között különböző vastagságú poliuretán hab, illetve ásványgyapot vagy polisztirol kitöltés található. Ennek köszönheti rendkívül jó hőszigetelő képességét.

Természetesen minél vastagabba a kitöltő réteg, annál jobb lesz az építőelem hőszigetelő képessége. Ezt a technológiát több mint 40 éve alkalmazzák tetők és oldalfalak burkolásához, belső térelválasztó elemként.

Az építési terveket átnézve ezeket a paneleket megfelelő méretben előre legyártva szállítják a építkezés helyszínére, éppen azért, hogy elkerüljék a helyszíni vágást és az abból adódó esetleges problémákat.

(Lásd 5 kivitelezői hiba, amellyel drasztikusan csökken az épülete élettartama)

Milyen előnyei vannak a szendvicspanel használatának?

 • Előre gyártott formában érkezik a helyszínre, ezért gyakorlatilag „csak” a helyükre kell illeszteni és becsavarozni őket, ami jelentős időmegtakarítást eredményez.
 • Rendkívül jól ellenáll az időjárási körülményeknek, így nem kell olyan gyakran állagmegőrzésre költeni
 • Hosszú élettartamúak, ezáltal hosszú távú megoldást nyújtanak.
 • Szerelése gyors, éppen az előre gyártottságából fakadóan, így a kivitelezés időtartama is kevesebb.
 • A hőszigetelési mutatója megközelíti a 100%-ot, ami kiemelkedő más építőelemekkel szemben.
 • Különböző színekben rendelhető, ezért a megrendelő minden esztétikai igénye könnyen kielégíthető
 • Csekély önsúllyal rendelkezik, ezért szerelése is könnyebb, gyorsabb, szállítása gazdaságosabb
 • A panelek összeillesztése pontos, így hézag- és hőhídmentesen szerelhetőek.
 • A felület könnyen tisztítható, tisztántartása nem igényel különösebb szakértelmet, ezért olyan üzemekbe, ahol a higiéniai előírások magasak javasolt a használata.

Milyen szendvicspanelek közül választhat?

Jelenleg a piacon rengeteg gyártó szendvicspaneljeit megtalálhatja. Vannak külföldi és magyar gyártók egyaránt.

Az Isopan és a Kingspan szendvicspaneljei mellett a Metal-sheet paneljeit is forgalmazzuk.

Ezen gyártók szendvicspaneljeit a megbízhatóságuk, folyamatos termékfejlesztésük és a szállítási határidők pontos betartásának okán vettük fel kínálatunkba, és szolgáljuk ki velük vásárlóinkat.

 

Szendvicspanel beszállítóink:

Szendvicspanelek szállítása

A szendvicspanelek strapabíró felülettel rendelkeznek ugyan, azonban szállítás közben oda kell figyelni a szabad felületeikre. Vigyázni kell a látszódó belső töltet részre, például ne érje víz (eső, hó, stb), vagymechanikai sérülés. Illetve a hosszabb táblákat sem egyszerű mozgatni.

Éppen ezért örülünk, ha mi szállíthatjuk ki a helyszínekre az anyagot, hiszen a tapasztalt kollégák kezei alatt biztosan nem történik semmi baj, és a megrendelő tökéletes minőségű táblákat kap.


Főként tavasz és ősz között szállítunk tömegesen szendvicspaneleket, akár más gyártók termékeit, akár saját Cellspan szendvicspanelünket.

 • 1/3
 • Előző
 • Következő

A CELLSPAN szendvicspanel:

Gazdaságos megoldást jelent az oldalfal, válaszfal és álmennyezet megoldások között. A panel 1150 mm fedőszélességű, átmenő rögzítésű, hőhídmentes kapcsolatokkal kétoldali 0,5 mm vastag acéllemez fegyverzettel és polisztirol hőszigeteléssel rendelkezik.

A panel nútféderes kialakítású, ezért egyszerűen, gyorsan szerelhető fém szelemenre, vasbetonra, vagy fa tartóra. A rögzítése tömítőalátétes önfúró csavarral történik, vízszintesen és függőlegesen egyaránt elhelyezhető, és bármilyen épületen felhasználható.

Teremékünket 50-, 80-, 100-, 120-, 150-, 200mm-es vastagságban (a kívánt hőszigetelésnek megfelelően) és tetszőleges hosszban egy ausztrál gyártmányú, számítógép által vezérelt gépsoron gyártjuk.

A többféle panelvastagság lehetővé teszi, hogy a célnak legmegfelelőbb kerüljön alkalmazásra, ezáltal a műszaki, esztétikai és gazdaságossági igények egyaránt optimálisan kielégíthetők.

Cégünk ingyenes burkolat tervezéssel áll vevői rendelkezésére, legyen az meglévő vagy új épület, így kivitelezéssel járó hulladék minimálisra csökkenthető.

 

A szendvicspanel alkalmazott alapanyagai:

A fegyverzet ( azaz a szendvicspanel külső-belső burkolata) lehet acéllemez, üveg és műanyag.

Az acéllemez vastagsága általában 0,4 és 0,6 mm között van, bár lehetnek ettől eltérő méretek is speciális helyekre beépítendő szendvicspanelek esetén. Az acéllemezek felületvédelme tüzihorganyzással, színezett poliészter alapú bevonatokkal lehetséges.

 

A közbenső (hőszigetelő) réteg

Ha a panellel szemben fokozott hőszigetelő képesség van támasztva, a fegyverzetek közötti hőszigetelő réteg anyaga rendszerint valamilyen habosított műanyag (expandált polisztirol, poliuretán), vagy szálasított ásványi anyag ( kőzetgyapot) lehet.

 

A szendvicspanel szerelése

A szendvicspanelek vázszerkezetre (fém, fa, műanyag anyagúak) szerelhetőek, a vázra rendszerint méretezett fém csavarokkal és különféle bilincsekkel rögzítik az egyes paneleket, a panelillesztéseket tömítik és/vagy előre gyártott profilokkal eltakarják. A panelek tömítése azért ajánlott, mert az épület mozgásából adódóan a panelek között mikrorések keletkezhetnek, amelyekbe az esővíz, hólé belefolyhat és idővel az épület állagát lerontja.

A kivitelezés során a szendvicspanelek szerelésére fokozottan oda kell figyelni, ezért is ajánljuk, hogy azt tekintélyes tapasztalattal rendelkező szakembereinkkel végeztessék.

 


 

A különböző épületek más-más funkciója miatt eltérő tűzvédelmi, hőtechnikai és fizikai tulajdonságokkal kell rendelkezzenek. Ezért készülnek a szendvicspanelek eltérő hőszigetelő maggal.

 

A Cellspan szendvicspanelek lehetnek:

 • PIR (tűzvédelem és hőtechnikai szempontból az egyik legjobb)
 • PUR
 • ÁSVÁNYGYAPOT

töltetűek.

PIR töltet

 • kis önsúllyal rendelkező építőelemek
 • kiváló hőszigetelő képesség
 • kiemelkedő tűzállóság

PIR – poliizocianurát 


A PIR hab alapanyagainak összetétele, sajátos, zárt cellás kémiai szerkezete, az egyik legjobb hőszigetelővé teszi valamennyi ismert építőanyag közül, miközben megfelelő tűzállóságot biztosít. Nyílt láng hatására egy fekete oxid réteg képződik a habon, ami elzárja a belső részeket az oxigéntől, akadályozva ezzel az égést.

A panelek maganyagaként, a PIR hab felelős a két fegyverzet között a nyírófeszültség továbbítására.


Sűrűsége:36-41 kg/m3 között.

λ = 0,021 W/mK

PUR töltet

 • jó hőszigetelő
 • füstképződésre hajlamos
 • PUR panel tűzállósági határértéke F kategória

PUR – Poliuretán 


A PUR hab két legfontosabb összetevője a poliol és az izocianát. A hab előállítása során, folyékony összetevőkből, ipari összekeverésével egy rendkívül gyorsan szilárduló, nagy térfogat- és halmazállapotváltozáson áteső, kemény PURhabot készítünk.

Sűrűsége:36-41 kg/m3 között.

λ = 0,021 W/mK

Ásványgyapot töltet

 • tűzvédelmi besorolása A2
 • jó hangszigetelő

Ásványgyapot (MW) - Mineral Wool


Olvasztott kőzetből előállított (kőzetgyapot), éghetetlen, szálas hőszigetelő anyag, ami tökéletesen alkalmassá teszi, olyan szendvicspa-nelek alkalmazásához, ahol A2 tűzvédelmi osztály besorolást kell elérni. A szendvicspanel szerkezete megszűri a külső -vagy akár a belső- tér zaját.

Sűrűsége:120 kg/m3.

λ = 0,042 W/mK

Alapanyag olvadáspontja: > 1000° C

Szendvicspanel árak

Mennyibe kerül egy m2 szendvicspanel?

A szendvicspanelek árát a lemez vastagság, a felületkezelés, a közbenső réteg vastagsága és anyaga befolyásolja leginkább.

Valamint ketté kell választanunk az általunk gyártott és forgalmazott anyagokat.


Az általunk forgalmazott (és generálkivitelezésnél beépített) szendvicspanelek árát a gyártó határozza meg, azt jelentősen befolyásolni mi nem tudjuk. Igyekszünk több gyártóval is kapcsolatban lenni, hogy az Önök igényeit minél szélesebb körből tudjuk kielégteni. Ezért gondolhatnánk, hogy a különböző gyártók megpróbálják egymáshoz igazítani az árakat, hogy az ő szendvicspaneljeiket vásárolják jobban, ajánljuk ki a vevőnek gyakrabban. Azonban ez nem így működik, az árak így is nagyon eltérőek lehetnek.


Az általunk gyártott szendvicspanelek árában hasonlóan nagy szerepet játszik a lemez vastagság és a felületkezelés. Azonban éppen a saját műhelyben és saját emberekkel történő gyártás miatt a Cellspan szendvicspanel ára alacsonyabb lehet, mint a többi forgalmazott szendvicspanel ára.


Azonban éppen a felhasznált anyagok miatt (lemez, töltőanyag), melyeket mi is vásárolunk az áraink akár havonta változhatnak.

Ráadásul, ha épülethez szeretne szendvicspanelt, akkor szintén nagyon befolyásol az épület mérete, vagy a tervezett mennyiség. Már a tanulmányainkban is említjük, hogy az épület tervezés nagy odafigyelést kíván, hiszen lehet, hogy a panelek más módon történő felrakásával kevesebb hulladék keletkezik, ezáltal több pénze marad.


Ahogy az a fentiekből kiderül, az aktuális árak feltüntetése ( a gyakori változásokból következve) kollégáinknak rengeteg plusz munkát jelentene (Hogy Ön is mindig az aktuálisat lássa, és véletlenül se legyen semmilyen félreértés.), ezért úgy döntöttünk, hogy az árakat nem tüntetjük fel.

De kollégáinkat szívesen állnak a rendelkezésükre és azonnali tájékoztatást tudnak adni az éppen érvényes szendvicspanel árakról. Hívja őket bátran!


Paszabi Marianna - ügyvezető asszisztens, anyagbeszerző

+36 20 / 972 6883

Vagy kérjen árajánlatot szendvicspanelre az ajánlatkérő űrlapunk segítségével.

Ajánlatot kérek..

Szendvicspanel épület

Legyen szó mezőgazdasági vagy ipari épületről, bizony sokszor érdemes az olcsóbb trapézlemez helyett a kiváló hőszigetelő képességű szendvicspanelt választani épületeink burkolatának.

A szendvicspanel épületek megjelenésében éppoly esztétikus, szerelése sem tér el nagyban a normál trapézlemezek szerelésétől, sőt, a szendvicspanel kiegészítők is megtalálhatók kínálatunkban.

Íme néhány épület az általunk kivitelezett szendicspanel borítással:

Kamionszervíz rekonstrukció - Ecser

  • ecser kamionszerviz4

Cím: Ecser
Tulajdonos
:
Méret: 
m2
Munkálatok ideje: 2016


Mezőgazdasági géptároló kivitelezése - Balkány

  • mezőgazdasági géptároló2 balkány

Megrendelő:  feltöltés alatt
Cím: Balkány
Tulajdonos
:  feltöltés alatt
Méret:  800 m2


Válasszon tapasztalt kivitelezőt!

Amennyiben Önnek fontos, hogy épülete hosszú távon is jól használható és költséghatékony legyen, esetleg csak az építkezés részfeladataira keres megbízható céget, forduljon hozzánk bizalommal! Fő tevékenységünk, a csarnoképítés mellett természetesen állunk rendelkezésükre acélszerkezet gyártásban, trapézlemez gyártásban, szendvicspanel forgalmazásban, szállításban is!

Kapcsolat

Cellspan Épületelem Gyártó és Forgalmazó Kft.

4233 Balkány, Kállói u. 95.
Telefon/fax: 36-42/400-509
 

 
 • cell web