Kiegészítők gyártása- Kiegészítők forgalmazása

A könnyűszerkezetes csarnokok kiegészítő elemei nemcsak esztétikailag hatnak ránk, de fontos szerepük van az épület funkcionalitásának megőrzésében is!

Az épület megépítéséhez nem elég az acélszerkezet és a szendvicspanel/trapézlemez, szükség van az összeszereléshez kiegészítőkre is. Ezek gyártásában is vásárlóink segítségére vagyunk, a csavaroktól az élhajlított elemekig.

Cégünk a könnyűszerkezetes épületkivitelezéshez szükséges minden kiegészítőt gyárt vagy forgalmaz, azaz cserepeslemezt, szelemeneket, mindenféle élhajlított elemet (például szegőt vagy csatornát) valamint az épületelemek összeszereléséhez szükséges csavarokat is.

 

Élhajlított elemek gyártása

Természetesen az épület kivitelezéséhez szükség van egyéb kiegészítő anyagokra is, mindezek forgalmazásával cégünk foglalkozik. Például az élhajlított elemek az igényeknek megfelelően festett és horganyzott lemezből készülhetnek, 8 méter közötti hosszban. A lemezvastagság 0,5-2mm között lehetséges.

 

Miért rendkívül fontos, hogy az élhajlított elemek kivitelezése és felszerelése precíz legyen?

Mert az ajtó és ablaksarkok, a csatornák illesztései vagy a genrinctakarók mentén a rossz kivitelezésnek köszönhetően befolyhat a víz. Az pedig az évek alatt "megeheti" az épületet.

Nem szabad tehát spórolni a kiegészítők gyáratásánál, inkább egyszer fizessen akár picit többet, mint hogy az épülete élettartama lássa kárát!

Az élhajlított elemek felszerelésénél is hasonlóan gondosan kell eljárni, a pontos kivitelezés az elsődleges szempont. Éppen ezért csak igazán jó bádogossal, vagy olyan generálkivitelezővel készíttesse el, akinek a csapatában tapasztalt bádogos is található.

Az egeret a képekre húzva forgathatja a termékeket.

Mi a szelemen és mire használják?

A szelemen a tetősíkkal párhuzamos, alátámasztást és hosszirányú merevítést adó vízszintes helyzetű elem (gerenda). A szelemen tehát tartja a tető súlyát, és ezzel mentesíti a falakat az oldalirányú nyomástól.


A szelemeneket széles körben használják másodlagos tető és falszerkezetekhez csaknem mindenfajta épülethez. A könnyűszerkezetes szelemenek számos előnnyel rendelkeznek:


  • A szelemenek teherhordó képességükhöz képest nagyon könnyűek. Így a könnyűszerkezetes szelemenek felhasználásával készült tetőszerkezetek is azok.
  • Hatékony az anyagfelhasználás. A kívánt teherbírást vékonyabb keresztmetszettel lehet elérni az alapanyag nagy szilárdsága miatt, ami anyag- és költségmegtakarítást jelent.
  • A könnyűszerkezetes szelemenek helyigénye szállításkor kicsi, így a szállítási költség is kisebb.
  • A könnyűszerkezetes szelemenek teherbírásának helyi növelését könnyű megoldani, pl. a szelemenek egymásba történő átlapolásával, így elkerülhető a teljes tető- vagy falszerkezet átalakítása.
  • Nagyobb támaszköz áthidalása is megoldható a könnyűszerkezetes szelemenekkel.
  • A könnyűszerkezetes szelemenek korrózióálló tulajdonsága kiváló, éppen a horganyzott alapanyag miatt, így alkalmazásuk még nehéz körülmények között is lehetséges.
  • A könnyűszerkezetes szelemenek teljes mértékben újrahasznosítható anyagból készülnek, így a teljes tető kevés energiával újrahasznosítható.

 

A könnyűszerkezetes szelemenek hideg hengerelt, vékony acéllemez tekercsekből készülnek. Ezeket a szelemeneket a gyárban furatozni is lehet.

A könnyűszerkezetes szelemenek keresztmetszetük szerint lehetnek: C- , D- , kalap-, vagy szigma szelemenek.

A szelemenek cégünknél horganyzott lemezből 1-3 mm vastagságig, 100-250 mm és tetszőleges hosszban rendelhető.

Szelemenek gyártására kérek árajánlatot!

 

Élhajlított elemeinket és a szelemeneket minőségi lemezekből készítjük.

Ebben partnereink, legfőbb beszállítóink a következők:

Kollégáinkat szívesen állnak a rendelkezésükre és azonnali tájékoztatást tudnak adni az éppen érvényes kiegészítő/szelemen árakról. Hívja őket bátran!

Paszabi Marianna - ügyvezető asszisztens, anyagbeszerző

+36 20 / 972 6883

Vagy kérjen írásbeli árajánlatot ...

Válasszon tapasztalt kivitelezőt!

Amennyiben Önnek fontos, hogy épülete hosszú távon is jól használható és költséghatékony legyen, esetleg csak az építkezés részfeladataira keres megbízható céget, forduljon hozzánk bizalommal! Fő tevékenységünk, a csarnoképítés mellett természetesen állunk rendelkezésükre acélszerkezet gyártásban, trapézlemez gyártásban, szendvicspanel forgalmazásban, szállításban is!

Kapcsolat

Cellspan Épületelem Gyártó és Forgalmazó Kft.

4233 Balkány, Kállói u. 95.
Telefon/fax: 36-42/400-509
 

 
  • cell web