Ipari padló készítés

Amennyiben a különböző betonozási munkák helytelenül kerülnek elvégzésre, úgy az épülete akár használhatatlanná is válhat.

A betonozási munkák alatt minden olyan munkát értünk, ahol betonnal dolgozunk, legyen az egy akna kivitelezése, vagy az ipari padló elkészítése.

Betonnal dolgozni könnyűnek tűnik ugyan, de szakértelem, gyakorlat nélkül rengeteg a hibalehetőség.


Hol hibázhatnak leggyakrabban a betonozási munkák során?

 1. Amennyiben nem előre bekevert betont használnak, úgy gond lehet a nem megfelelő arányú keverés. Ennek következtében a beton némi idő után egyszerűen elporlik, törik, reped.
 2. Rosszul öntik be a betont. Azaz, megvan ugyan a helye (például zsaluba kerül), de a nem megfelelő beöntés miatt a nagyobb kavicsok egy helyre kerülnek, amitől a beton nem lesz elég stabil.
 3. Helytelen vagy túl sokáig tartó tömörítés. A helytelen tömörítés azt jelenti, hogy annyira lenyomkodjuk a kavicsokat, hogy a beton tetején nem marad, így a szilárdság nem lesz megfelelő. Nagyjából hasonló a helyzet e túl sokáig tartó tömörítés esetén is.
 4. A helytelen öntés és tömörítés következménye, ha az anyag levegős marad, ami egyértelműen rossz hatással van a szilárdságára.
 5. Felületi egyenetlenségek. A beton felületét úgy kell elsimítani, hogy az egyrészt egyenes legyen, másrészt megfelelő legyen a lejtése. Az egyenes nagy többségében nem jelent problémát, ám a lejtés kialakításánál sok a hibalehetőség.

 

Mit vállalunk mi?

A szerkezetkész épület minden betonmunkájának kivitelezését vállaljuk!

 • Talpgerenda, beton lábazat készítése
 • Járda, akna, kerítés és egyéb beton műtárgy készítése
 • Saját eszközzel, gépileg simított, acélhajas, kéregerősített ipari padló készítése

Ipari padló készítés

Sokan összekeverik az ipari padlót a műgyanta padlóbevonatokkal. Az ipari padló többet jelent mind műszaki tartalmában, mind kivitelezésében a műgyanta padlóbevonatoknál. Az ipari padlók tervezése és készítése összetett, szaktudást és nagy odafigyelést igénylő feladat.


Hogyan készül az ipari padló?

Első lépésként elkészítjük a megfelelő minőségű és vastagságú tömörített kavicságyazatot, és elhelyezzük a vízzáró rétegként is funkcionáló speciális fóliát.

Második lépésként a tervezett épület igényeihez alkalmazkodva a speciális kívánalmaknak megfelelő szálerősített betont beöntjük. Ezt a betont először tűvibrátorral bevibráljuk, majd vibroléc segítségével a betont elhúzzuk, vízszintes vagy lejtősfelületet képzünk.

Következhet a betonsimítás, csiszolás és kéregerősítő anyag beszórása. A beton szilárdságát és egyben rugalmasságát is a betonba helyezett szálerősítés adja meg. A közvetlenül a betonba, bedolgozás előtt bekevert acél vagy műanyagszál-adagolás tehát nagyobb szilárdságot és repedésmentes beton aljzatot eredményez a megfelelő tervezés mellett.

A simítás többlépcsős folyamat, melynek során felhordásra kerül a kéregerősítés, illetve következő rétegként a párazáró, ami vékony filmréteget képez a felületen és akadályozza meg a beton minőségromlását.

Száradás után, azaz másnap tudjuk bevágni a dilatációt és szükség szerint kitömítjük. Ezzel elkészült a felületű ipari padlónk.

A folyamat során adhatunk a betonhoz különböző adalékanyagokat, így akár színes ipari padlót is készíthetünk.

Mivel az ipari épületek padlófelületei statikus és dinamikus terhelésnek egyaránt ki vannak téve, így már a tervezési időszakban meg kell határozni a terhelések összességét. Azaz, nem mindegy, hogy a padló folyamatosan járműforgalomnak lesz kitéve, vagy leginkább csak gyalogos forgalomra kell számítani.

 

Fel szokott merülni a kérdés:

Ha, az épületet olyan helyre tervezték, ahol már eredetileg is van valamilyen betonozott vagy aszfaltozott terület, ott is el tudunk e készíteni a tervezett épület igényeinek megfelelő ipari padlót?

A válasz: IGEN. Megfelelő technikával ezekre a felületekre is felépíthető a tervezett épület. Azonban ilyen esetekben fokozottan ügyelni kell a már meglévő felület ellenőrzésére, esetleges javítására, hogy csak a legszembetűnőbb dolgot említsük, a meglévő repedések kezelésére fokozottan figyelnünk kell.

 

Kapcsolatba lépek cégükkel a betonozási munkákkal kapcsolatban felmerült kéréseim miatt...

Ajánlatot kérek az épületem teljes csarnok kivitelezésére!

Ipari padló kivitelezés

Ezekben az épületekben is szükség volt a kiváló minőségű ipari padló elkészítésére. A visszajelzések alapján megbízóink elégedettek a kapott épületekkel, a benne lévő összes technológiai megoldásunkkal együtt.

Kamionszervíz generálkivitelezése - Zalaegerszeg

  • kamionszervizésmosókész3

Megrendelő:  Györe Intertrans Kft.
Cím: Zalaegerszeg
Tulajdonos
:  feltöltés alatt
Méret: 945 m2
Munkálatok ideje: 2015

Nyitott szín generálkivitelezése, garázsbővítés - Vajdácska

  • nyitott szín generálkivitelezése

Cím: Vajdácska
Méret:  300 m2


Kapcsolódó szolgáltatások:

CityFood Magyarország Kft. Konyha belső tér kialakítás - Budapest

  • CityFood konyha belső tér kialakítás2 Budapest

Megrendelő:  CityFood Magyarország Kft.
Cím: Budapest
Tulajdonos
:  feltöltés alatt
Méret:  1500 m2


Válasszon tapasztalt kivitelezőt!

Amennyiben Önnek fontos, hogy épülete hosszú távon is jól használható és költséghatékony legyen, esetleg csak az építkezés részfeladataira keres megbízható céget, forduljon hozzánk bizalommal! Fő tevékenységünk, a csarnoképítés mellett természetesen állunk rendelkezésükre acélszerkezet gyártásban, trapézlemez gyártásban, szendvicspanel forgalmazásban, szállításban is!

Kapcsolat

Cellspan Épületelem Gyártó és Forgalmazó Kft.

4233 Balkány, Kállói u. 95.
Telefon/fax: 36-42/400-509
E-mail: level@cellspan.hu
 

 
 • cell web