Ipari padló készítés

Amennyiben a különböző betonozási munkák helytelenül kerülnek elvégzésre, úgy az épülete akár használhatatlanná is válhat.

A betonozási munkák alatt minden olyan munkát értünk, ahol betonnal dolgozunk, legyen az egy akna kivitelezése, vagy az ipari padló elkészítése.

Betonnal dolgozni könnyűnek tűnik ugyan, de szakértelem, gyakorlat nélkül rengeteg a hibalehetőség.


Hol hibázhatnak leggyakrabban a betonozási munkák során?

 1. Amennyiben nem előre bekevert betont használnak, úgy gond lehet a nem megfelelő arányú keverés. Ennek következtében a beton némi idő után egyszerűen elporlik, törik, reped.
 2. Rosszul öntik be a betont. Azaz, megvan ugyan a helye (például zsaluba kerül), de a nem megfelelő beöntés miatt a nagyobb kavicsok egy helyre kerülnek, amitől a beton nem lesz elég stabil.
 3. Helytelen vagy túl sokáig tartó tömörítés. A helytelen tömörítés azt jelenti, hogy annyira lenyomkodjuk a kavicsokat, hogy a beton tetején nem marad, így a szilárdság nem lesz megfelelő. Nagyjából hasonló a helyzet e túl sokáig tartó tömörítés esetén is.
 4. A helytelen öntés és tömörítés következménye, ha az anyag levegős marad, ami egyértelműen rossz hatással van a szilárdságára.
 5. Felületi egyenetlenségek. A beton felületét úgy kell elsimítani, hogy az egyrészt egyenes legyen, másrészt megfelelő legyen a lejtése. Az egyenes nagy többségében nem jelent problémát, ám a lejtés kialakításánál sok a hibalehetőség.

 

Mit vállalunk mi?

A szerkezetkész épület minden betonmunkájának kivitelezését vállaljuk!

 • Talpgerenda, beton lábazat készítése
 • Járda, akna, kerítés és egyéb beton műtárgy készítése
 • Saját eszközzel, gépileg simított, acélhajas, kéregerősített ipari padló készítése

Ipari padló készítés

Sokan összekeverik az ipari padlót a műgyanta padlóbevonatokkal. Az ipari padló többet jelent mind műszaki tartalmában, mind kivitelezésében a műgyanta padlóbevonatoknál. Az ipari padlók tervezése és készítése összetett, szaktudást és nagy odafigyelést igénylő feladat.


Hogyan készül az ipari padló?

Első lépésként elkészítjük a megfelelő minőségű és vastagságú tömörített kavicságyazatot, és elhelyezzük a vízzáró rétegként is funkcionáló speciális fóliát.

Második lépésként a tervezett épület igényeihez alkalmazkodva a speciális kívánalmaknak megfelelő szálerősített betont beöntjük. Ezt a betont először tűvibrátorral bevibráljuk, majd vibroléc segítségével a betont elhúzzuk, vízszintes vagy lejtősfelületet képzünk.

Következhet a betonsimítás, csiszolás és kéregerősítő anyag beszórása. A beton szilárdságát és egyben rugalmasságát is a betonba helyezett szálerősítés adja meg. A közvetlenül a betonba, bedolgozás előtt bekevert acél vagy műanyagszál-adagolás tehát nagyobb szilárdságot és repedésmentes beton aljzatot eredményez a megfelelő tervezés mellett.

A simítás többlépcsős folyamat, melynek során felhordásra kerül a kéregerősítés, illetve következő rétegként a párazáró, ami vékony filmréteget képez a felületen és akadályozza meg a beton minőségromlását.

Száradás után, azaz másnap tudjuk bevágni a dilatációt és szükség szerint kitömítjük. Ezzel elkészült a felületű ipari padlónk.

A folyamat során adhatunk a betonhoz különböző adalékanyagokat, így akár színes ipari padlót is készíthetünk.

Mivel az ipari épületek padlófelületei statikus és dinamikus terhelésnek egyaránt ki vannak téve, így már a tervezési időszakban meg kell határozni a terhelések összességét. Azaz, nem mindegy, hogy a padló folyamatosan járműforgalomnak lesz kitéve, vagy leginkább csak gyalogos forgalomra kell számítani.

 

Fel szokott merülni a kérdés:

Ha, az épületet olyan helyre tervezték, ahol már eredetileg is van valamilyen betonozott vagy aszfaltozott terület, ott is el tudunk e készíteni a tervezett épület igényeinek megfelelő ipari padlót?

A válasz: IGEN. Megfelelő technikával ezekre a felületekre is felépíthető a tervezett épület. Azonban ilyen esetekben fokozottan ügyelni kell a már meglévő felület ellenőrzésére, esetleges javítására, hogy csak a legszembetűnőbb dolgot említsük, a meglévő repedések kezelésére fokozottan figyelnünk kell.

 

Kapcsolatba lépek cégükkel a betonozási munkákkal kapcsolatban felmerült kéréseim miatt...

Ajánlatot kérek az épületem teljes csarnok kivitelezésére!

Ipari padló kivitelezés

Ezekben az épületekben is szükség volt a kiváló minőségű ipari padló elkészítésére. A visszajelzések alapján megbízóink elégedettek a kapott épületekkel, a benne lévő összes technológiai megoldásunkkal együtt.

Kamionszervíz kivitelezése - Zalaegerszeg

  • kamionszervizésmosókész3

Megrendelő:  Györe Intertrans Kft.
Cím: Zalaegerszeg
Tulajdonos
:  feltöltés alatt
Méret: 945 m2
Munkálatok ideje: 2015

Egyszerű Irodakonténer kivitelezése

  • irodakonténer1

Cím: Balkány
Méret:  egyedi igény szerint m2


Nyitott szín kivitelezése, garázsbővítés - Vajdácska

  • nyitott szín generálkivitelezése

Cím: Vajdácska
Méret:  300 m2


Kapcsolódó szolgáltatások:

Válasszon tapasztalt kivitelezőt!

Amennyiben Önnek fontos, hogy épülete hosszú távon is jól használható és költséghatékony legyen, esetleg csak az építkezés részfeladataira keres megbízható céget, forduljon hozzánk bizalommal! Fő tevékenységünk, a csarnoképítés mellett természetesen állunk rendelkezésükre acélszerkezet gyártásban, trapézlemez gyártásban, szendvicspanel forgalmazásban, szállításban is!

Kapcsolat

Cellspan Épületelem Gyártó és Forgalmazó Kft.

4233 Balkány, Kállói u. 95.
Telefon/fax: 36-42/400-509
E-mail: level@cellspan.hu
 

 
 • cell web