Földmunkák

 

Mit kell Önnek tennie, mielőtt átadná a munkaterületet?

Nos, gyakorlatilag nem túl sok mindent, mindössze azt kell megmutatnia, hová is kerül majd az épület!

Több cégnél látjuk, hogy a területet - és nem csak magát az építési területet, hanem még a körülötte lévő 1-2 méter védősávot is - megtisztítva, könnyen hozzáférhető formában kérik átadni.

Amennyiben cégünket bízza meg a csarnoka kivitelezésével vagy a földmunkák elvégzésével, Önnek semmi plusz feladata nincs. Ha a terület gazos, megtisztítjuk, ha belógnak ágat a közeli fákról, azt eltávolítjuk. Sőt, ha olyan helyre tervezte az épületet, ahol várható lőszerek előkerülése a föld mélyéről, úgy még a tűzszerészeket is értesítjük.

 

Gyakori kérdések a munkaterület állapotáról

A beruházóknak fontos szempont, hogy a munkaterületet hogyan kell a kivitelezőnek átadni, és mire számítsanak a munka végeztével. Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, és természetesen meg is válaszoljuk őket.

 1. Sáros, nedves a talaj, el tudják e kezdeni így is a munkát? Vagy meg kell várni, hogy kiszáradjon?

  Természetesen nem kell semmire várni, hiszen a felső réteg úgyis leszedésre kerül.
   
 2. Lejtős a terület, oda lehet e építeni, illetve a szintezést ki csinálja meg?

  A felmerülő összes földmunkát cégünk megoldja, nem csak közvetlenül az épület alatt, de a környező részeken is elvégezzük a szükséges változtatásokat, szintezünk, egyengetünk.
   
 3. Egy már meglévő betonozott területre kerülne az épület, változtat ez a kivitelezhetőségen?

  A tervezett épület súlyától függően kell hozzányúlnunk a betonozott részhez. Statikussal egyeztetve tudjuk megmondatni, hogy az adott területre hogyan tud felkerülni az épület. (Az épület felkerülhet erre a betonrészre, a kérdés a hogyan, ez változtathat az áron is, ezért árajánlat kérésnél ezt a tényezőt mindenképpen hangsúlyozza ki!)
   
 4. A területen fák is találhatóak, ezeket el kell e távolítani?

  Csak a legszükségesebb irtást végezzük a területen, illetőleg, amennyiben elég csak a lombkorona szintet emeljük meg.
   
 5. Nem lehet pontosan tudni, mi van a föld alatt, mi történik, ha alapozás közben kerülnek elő akadályok, pl. lőszer, egyéb betemetett anyagok?

  Aggodalomra semmi ok, kollégáink találkoztak már a legkülönbözőbb dolgokkal, és még mindig sikerült megoldaniuk a felmerült problémákat. Ilyen esetekben a beruházót mindig értesítjük, és egyeztetünk a továbbiakat illetően.
   
 6. A nagy földmunkagépek és egyéb daruk mély nyomot hagynak a terület mellett, ezek simításra kerülnek?

  Természetesen, tiszta és rendezett környezetet hagyunk magunk után, ami nem csak azt jelenti, hogy hulladékot nem hagyunk a területen, de azt is, hogy azt használható állapotban adjuk vissza a tulajdonosnak.

 

 

Nézzük tehát, mi tartozik a földmunkák közé

 1. Munkaterület megtisztítása
 2. Humusz leszedése
 3. Árkok ásása gépi erővel
 4. Az épület alapterületén megfelelő tömörségű tükör elkészítése
 5. Igény szerinti vastagságban útalap készítése zúzottkőből, hengerelve

 

Ajánlatot kérek a területem földmunkáinak elvégzésére...

Ajánlatot kérek az épületem kivitelezésére

Válasszon tapasztalt kivitelezőt!

Amennyiben Önnek fontos, hogy épülete hosszú távon is jól használható és költséghatékony legyen, esetleg csak az építkezés részfeladataira keres megbízható céget, forduljon hozzánk bizalommal! Fő tevékenységünk, a csarnoképítés mellett természetesen állunk rendelkezésükre acélszerkezet gyártásban, trapézlemez gyártásban, szendvicspanel forgalmazásban, szállításban is!

Kapcsolat

Cellspan Épületelem Gyártó és Forgalmazó Kft.

4233 Balkány, Kállói u. 95.
Telefon/fax: 36-42/400-509
 

 
 • cell web