Alapozás

A megfelelő alap elkészítése minden építkezés legkritikusabb része.

Minden más munkát így vagy úgy lehet javítani, de ha az alapozást elrontják, ott bizony hatalmas költségek árán lehet, ha egyáltalán lehet javítani a hibát.

Érdemes alaposan átgondolnia, kivel és milyen alapot készíttet!


Mit kell Önnek tennie, mielőtt átadná a munkaterületet?

Az alapozási munkákat megelőzi , illetve részben azzal párhuzamosan történik a földmunka. Éppen ezért nem ajánljuk, hogy más-más céget bízzon meg az alapozási és a földmunkákkal. Bár technikailag megoldható, hogy külön cégek csinálják őket, de szinte 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy abból csak vita és feszültség lesz.

Amennyiben cégünk végzi a földmunkákat és az alapozást, Önnek semmi plusz feladata nincs. Ha a terület gazos, megtisztítjuk, ha belógnak ágat a közeli fákról, azt eltávolítjuk. Sőt, ha olyan helyre tervezte az épületet, ahol várható lőszerek előkerülése a föld mélyéről, úgy még a tűzszerészeket is értesítjük. A lehető legoptimálisabb módon készítjük elő a földet az alap fogadására.


Gyakori kérdések a munkaterület állapotáról

A beruházóknak fontos szempont, hogy a munkaterületet hogyan kell a kivitelezőnek átadni, és mire számítsanak a munka végeztével. Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, és természetesen meg is válaszoljuk őket.

 1. Sáros, nedves a talaj, el tudják e kezdeni így is a munkát? Vagy meg kell várni, hogy kiszáradjon?

  Természetesen nem kell semmire várni, hiszen az alapozási munkáknál a felső réteg úgyis leszedésre kerül.
   
 2. Lejtős a terület, oda lehet e építeni, illetve a szintezést ki csinálja meg?

  A felmerülő összes földmunkát cégünk megoldja, nem csak közvetlenül az épület alatt, de a környező részeken is elvégezzük a szükséges változtatásokat, szintezünk, egyengetünk.
   
 3. Egy már meglévő betonozott területre kerülne az épület, változtat ez a kivitelezhetőségen?

  A tervezett épület súlyától függően kell hozzányúlnunk a betonozott részhez. Statikussal egyeztetve tudjuk megmondatni, hogy az adott területre hogyan tud felkerülni az épület. (Az épület felkerülhet erre a betonrészre, a kérdés a hogyan, ez változtathat az áron is, ezért árajánlat kérésnél ezt a tényezőt mindenképpen hangsúlyozza ki!)
   
 4. A területen fák is találhatóak, ezeket el kell e távolítani?

  Csak a legszükségesebb irtást végezzük a területen, illetőleg, amennyiben elég csak a lombkorona szintet emeljük meg.
   
 5. Nem lehet pontosan tudni, mi van a föld alatt, mi történik, ha alapozás közben kerülnek elő akadályok, pl. lőszer, egyéb betemetett anyagok?

  Aggodalomra semmi ok, kollégáink találkoztak már a legkülönbözőbb dolgokkal, és még mindig sikerült megoldaniuk a felmerült problémákat. Ilyen esetekben a beruházót mindig értesítjük, és egyeztetünk a továbbiakat illetően.
   
 6. A nagy földmunkagépek és egyéb daruk mély nyomot hagynak a terület mellett, ezek simításra kerülnek?

  Természetesen, tiszta és rendezett környezetet hagyunk magunk után, ami nem csak azt jelenti, hogy hulladékot nem hagyunk a területen, de azt is, hogy azt használható állapotban adjuk vissza a tulajdonosnak.

 

 

 • 1/2
 • Előző
 • Következő

Nézzük tehát, mi tartozik az alapozási munkák közé

 1. Alaptest munkagödrök elkészítése munkagépekkel
 2. Alaptestek elkészítése zsaluzással, betonozással

Alépítményi munkák

Miért felejtenek el ezekkel számolni a megrendelők?

Sokszor tapasztaljuk, hogy a megrendelők nagyjából tudják, mennyit tudnak költeni 1-1 épületre, és már az első néhány kérdésük között szerepelnek is a különböző szendvicspanelek árai. Szinte halljuk, ahogy zakatolnak a fogaskerekek, osztanak-szoroznak fejben, akkor milyen is legyen, mi fér bele a keretbe.

Valahogy ez ivódott a köztudatba, az emberek "csak" a felépítmény áraival számolnak.

Azonban ez elhibázott gondolkodásmód egy könnyűszerkezetes épület esetén.

DE, ez nem az Ön hibája, egyszerűen az építőiparban a m2 ár terjedt el, és az emberek automatikusan ezzel is számolnak. Rákérdeznek a szendvicspanelek, esetleg a trapézlemezek m2 árára és azonnal kalkulálnak.

Az épületek többségénél viszonylag kevés alépítményi munkával kell számolni; néhány fogadó, azok vasalása, az összes munkát tekintve talán kevés munka-, és anyagmennyiségnek tűnik.
Bár ezeket sem szabad félvállról venni, hiszen éppen ezek tartják az egész szerkezetet. A kisebb volumenű épületek árainál azonban nem ezek lesznek a domináns tételek.

Azonban vannak olyan komplex csarnokok, többszintes építmények, amelyek hasznosítási területe megköveteli a nagyobb lélegzetű alépítmények elkészítését.

Ahogy a fenti képeken is láthatják, akár több méter hosszú "alaptesteket" is el kell néha készíteni, aprólékosan vasalni, sőt, megoldani a különböző vezetékelések, csövek elhelyezését is.


Mindezeket figyelembe véve, érdemes az épülete valódi bekerülési értékét kiszámíttatni munkatársunkkal.


Az alapozás munkálatairól, árairól kérnék információkat…

Ajánlatot kérek az épületem teljes csarnok kivitelezésére!

Válasszon tapasztalt kivitelezőt!

Amennyiben Önnek fontos, hogy épülete hosszú távon is jól használható és költséghatékony legyen, esetleg csak az építkezés részfeladataira keres megbízható céget, forduljon hozzánk bizalommal! Fő tevékenységünk, a csarnoképítés mellett természetesen állunk rendelkezésükre acélszerkezet gyártásban, trapézlemez gyártásban, szendvicspanel forgalmazásban, szállításban is!

Kapcsolat

Cellspan Épületelem Gyártó és Forgalmazó Kft.

4233 Balkány, Kállói u. 95.
Telefon/fax: 36-42/400-509
 

 
 • cell web