Acélszerkezet állítás

Az acélszerkezet állítását, összeszerelését cégünknél csak tapasztalt, pontos kollégák végezhetik!
 

Nem elég a tervek alapján az acélszerkezetet legyártani, azt tudni kell megfelelő módon összeszerelni, felállítani is. Az állítás során pontatlanul végzett feladatok éppen olyan sok gondot okozhatnak, mintha az alapot készítették volna el rosszul.


Az acélszerkezet állítás menete:

 1.  Az oszlopokat a pontalapokra helyezzük
 2. Felrögzítjük az oszlopok tetejére a tetőszerkezetet csavaozással vagy hegesztéssel
 3. Felrakjuk a szelemeneket
 4. Megkapja a burkolatot az épület

Acélszerkezetet állítani esőben, viharban vagy erős szélben nem szabad! Az acélszerkezet állítási ideje mindig a mérettől függ.

Íme, 7 pontban felsoroljuk a legkritikusabb hibát, amelyeket az acélszerkezet állítás alkalmával a kivitelezők elkövethetnek

 • Balesetveszélyes munkavégzés, például szélrács használata nélkül végzi a szerelést
 • Nem várja meg a kötési időket - ragasztott dübel használata esetén vagy alapozószerelvények használata után
 • Nem tartja függőlegesen az oszlopot- ebből természetesen az következik, hogy a tetőt sem lehet majd pontosan illeszteni, nem is beszélve az épület instabilitásáról
 • Nem párhuzamosan állítja az oszlopokat, mert bár a pontalapok helye kötött, de az oszlopok egymáshoz képest nem "fordulhatnak el"
 • Nem néz átlót a kivitelező, pedig az átló megmutatja az esetleges pontatlanságokat még a munka olyan fázisában, amikor még van lehetőség a javításra.
 • Nem jól húzza meg a csavarokat, vagy nem ellenőriz rá a csavarok meghúzására
 • Nem egyenes a tetőgerinc, ami kritikus hibát jelez az oszlpok állításánál, esetleg a pontalapok helyének rossz kijelölésénél

 

Milyen követelményeket támasszon a kivitelezővel szemben, ha rá akarja bízni acélszerekezetének felállításá?

Legyen saját gépparkja

Amennyiben a kivitelező rendelkezik saját eszközökkel és gépparkkal, úgy biztos lehet abban, hogy a munkáit a lehető legpontosabban tudja szervezni. Nem lesz felesleges várakozási idő vagy torlódás. Az eszközök karbantartásáról is nagyobb odafigyeléssel gondoskodik, tehát kisebb lesz a meghibásodás esélye, ami késleltethetné a munkát. Ez Önnek azt jelenti, hogy nem lesz a késésből adódó plusz költsége!


Legyen tapasztalt, saját csapata

Az acélszerkezet állítás egyik nehézsége, hogy nagy magasságban is rutinosan kell mozogni, pontosan kell dolgozni. Amennyiben a kivitelező rendelkezik saját csapattal, azok munkavégzése éppen a rutinból és az összeszokottságból adódóan gyorsabb, sőt a hibákat hamarabb észreveszik, kijavítják. Kell  a minimum 3-5 éves szakmai tapasztalat, hogy a munkavégzés biztonságos és gyors legyen a magasság ellenére is. Önnek sem mindegy, hogy "csak" felfogad a munkára valakiket, vagy megbízható emberek készítik az épületet, és itt nem csak az idő és pénz összefüggéseire kell gondolni, hanem az épület használata során felmerült hibákra is. Jól összeszokott csapatnál a hibák esélye kisebb, így a későbbi viták és kellemetlenségek esélye is.


A legyártott acélszerkezetet és a szendvicspaneleket a helyszínen saját daru és emelő gépek használatával szereljük össze.

Milyen gépeket használunk az acélszerkezet állításhoz?

Saját gépparkunkban megtalálható minden olyan jármű és eszköz, amely a kivitelezéshez szükségesek, így például daru, kosaras emelő, kéziszerszámok, csavar behajtók és ívhegesztő inverter.


Ezen eszközök biztosítják a pontos munkavégzésünket, és Önnek e gyors kivitelezést.


Kikkel fog találkozni, ha kimegy az építési területre?

Kik azok, akik az épületek kivitelezésén fáradoznak?

Saját csapatunk mellett cégünk egy olyan alvállalkozóval is együttműködünk, akinek a munkavállalói minden szempontból megfelelnek kritériumainknak, több éves szakmai tapasztalatuk és a gyakorlatban bizonyított szakértelmük miatt olyan gyakran dolgozunk velük, hogy szinte már saját alkalmazottnak tekintjük őket.

Válasszon tapasztalt kivitelezőt!

Amennyiben Önnek fontos, hogy épülete hosszú távon is jól használható és költséghatékony legyen, esetleg csak az építkezés részfeladataira keres megbízható céget, forduljon hozzánk bizalommal! Fő tevékenységünk, a csarnoképítés mellett természetesen állunk rendelkezésükre acélszerkezet gyártásban, trapézlemez gyártásban, szendvicspanel forgalmazásban, szállításban is!

Kapcsolat

Cellspan Épületelem Gyártó és Forgalmazó Kft.

4233 Balkány, Kállói u. 95.
Telefon/fax: 36-42/400-509
E-mail: level@cellspan.hu
 

 
 • cell web