Acélszerkezet gyártás

Ugye Ön sem bízná kókler hegesztőkre vagy szerelőkre az acélszerkezetes épületét?

Az acélszerkezetes csarnokok ma már a termelés/termelékenység elengedhetetlen részei bizonyos iparágakban. Ám az acéllal való munka(pl.hegesztés, vágás) valódi szakértelmet kíván! Csapatunk évtizedes tapasztalata a garancia munkáink minőségére.

  • 1/8
  • Előző
  • Következő

Hol érdemes acélszerkezetes épületekben gondolkozni?

Gyakorlatilag ma már minden épülettípusnál használható, sőt, valahol kifejezetten ajánlatos acélszerkezetes megoldásokat alkalmazni, legyen az irodaépület, raktár vagy műhely.

Hiszen két ugyanolyan paraméterekkel rendelkező épület összehasonlításában azt tapasztalhatjuk, hogy az acélszerkezetes épületek alapozási és szállítási költségei alacsonyabbak, köszönhetően az épülethez használt anyagok kisebb önsúlyának.

Az épületek tervezésénél képzeletünk szárnyalhat, hiszen a design és forma kialakításának nincsenek korlátai, legfeljebb a pénztárcánk, ha a statikus kiszámolja a formához illeszkedő acélszerkezet kialakításának költségeit.

A beruházás befejeztével az épület karbantartási költségeiben is jelentősek lehetnek a különbségek, természetesen az acélszerkezetes épület javára, persze csak ha a tervezés és kivitelezés jól átgondolt és minőségi munka volt.

De mégis melyek azok az épülettől elvárt tulajdonságok, amelyek alapján jobb, ha azt acélszerkezetes rendszerben építjük fel?

Melyek is az acélszerkezet, az acélszerkezetes váz előnyei?

  • Ha a kivitelezésre nincs túl sok időnk, hiszen az acélszerkezet használata rendkívül gyors kivitelezést tesz lehetővé.
  • Későbbi bővítése vagy módosítása, esetleg áthelyezése szükséges lehet. Mivel az acélszerkezetes épületek könnyen módosíthatók, bővíthetők, szétszerelhetők, vagy akár át is helyezhetők, így ilyen esetekben csakis az acélszerkezetes épület lehet a javasolt leggazdaságosabb megoldás.
  • Ha az épület belsejében zavaróak lennének az oszlopok, hiszen nagy fesztávokat is tervezhetünk oszlopok nélkül acélszerkezetek segítségével.

 

Tapasztalatunk szerint a megrendelőink épületeihez a következő acél csarnokszerkezetek alkalmazása a legköltséghatékonyabb a magas színvonal megtartása mellett, ezért cégünk jelenleg ezeket az acélszerkezeteket alkalmazza:

Rácsos tartós csarnokszerkezet

Rácsos tartós "hagyományos" szerkezeti kialakítás, előnye a költséghatékonyság, azonban a beltérből az alsó összekötő - általában zártszelvény - miatt több helyet foglal. Erre a kialakításra szerelhető álmennyezet, illetve lámpatestek, egyéb gépészeti berendezések. Bárhol alkalmazható. Tapasztalataink szerint üzemekhez nem, de műhelyekhez kiválóan alkalmas.

Párhuzamosövű rácsos tartós csarnokszerkezet

Párhuzamos övű rácsos tartós szerkezet esetben párhuzamosan fut a szelvény a tető síkjában és egy darab attól lejjebb, így a beltér kicsit magasabb. Jobban bepakolható, hasonló árfekvésű vagy csak kicsit drágább mint a rácsos tartós acélszerkezet. Nem lehet álmennyezetet szerelni rá.


Főleg mezőgazdasági létesítményekhez, azon belül is hűtőházakhoz, raktárakhoz használják.

Tömörgerinces csarnokszerkezet

Tömör gerinces acélszerkezet, drágább mint az előző kettő, azonban nagyon jól kihasználható a belső légtér. A tömörgerines csarnokszerkezet esetében egy tömör gerinc fut a tető síkjában, ez vesz el legkevesebbet a belső térből.

Nem járatos kialakítások:
Egyedi acélszerkezetű épület sok féle megoldással készülhet. 

Egy példa az általunk gyártott különlegesebb acélszerkezetekből: Ívelt kialakítású épület.

Az ívnek valódi szerepe nincs, de a dizájn miatt így kérte a megrendelő.  Magyarországon kevés ilyen szerkezetre van példa, az általunk gyártott burkolati anyagok (szendvicspanel + trapézlemez) segítségével kialakítható ez a fajta szigetelt épület.

Egyéb acélszerkezetek gyártása

Épületek vázszerkezetén kívül más acélszerekezetek gyártását is vállaljuk.

Ha Önnek megvan az elképzelése, esetleg a statikai terve (ha kell), mi elkészítjük a kívánt acélszerkezetet.

Íme néhány példa a már elkészült nem épületszerkezet típusú acélszerkezeteinkből:

Acélszerkezetes lelátó készítése a Nyíradony Sport Egyesület részére
Rezgéscsillapító pódium Borsodchem részére
Terményforgató, szárító berendezés komplett kivitelezése
Szemes terménytároló
Mezőgazdasági gép konzol gyártása

Az acélszerkezet gyártás már a tervezéssel kezdődik, csak ezután jöhet a valódi acélszerkezet gyártás és a felületkezelés. Szakembereink mindig a felhasználási területnek legmegfelelőbb acélszerkezet típussal tervezik meg az épületeket. Hiszen egy-egy épület statikai megtervezésénél rengeteg változót kell figyelembe venni, mint például a szélterhet, hőmérsékletváltozást, szeizmikus hatást és az épületbe beépített mozgó berendezéseket.

Gyakran felmerülő kérdések:

Milyen anyagokat használunk az acélszerkezeteink gyártásához?

Természetesen csak megbízható beszállítókkal dolgozunk együtt, az általunk rövid határidővel szállított anyagok minőségéről minden esetben tanúsítványt is kapunk.

 

Hogyan és hol készül az acélszerkezet?

Az épületek tervei alapján saját daruzott üzemünkben az épületvázak különböző elemei legyártásra kerülnek, szerelhető kivitelben, így egyszerűen szállíthatók és összeszerelhetők.

Gyártóüzemünkben olyan szakemberek, munkatársak dolgoznak, akik tapasztalt szerkezetlakatosok és hegesztők, így tudjuk megrendelőink számára biztosítani az állandó minőséget.

Plazmavágás videó

Nézze meg, hogyan működik ez a gyakorlatban...

Igyekszünk a legkorszerűbb technikákat alkalmazni az acélszerkezetek gyártása során.

Milyen felületkezelt acélszerkezeteket tudnak biztosítani?

Az acélszerkezetek felületkezelése a beruházó igényeinek megfelelően történhet:

  • mázolással
  • tüzihorganyzással
  • tűzvédelmi festéssel.

Milyen eszközöket használunk az acélszerkezet gyártáshoz?

Az acélszerkezet gyártás része a láng és lemezvágás, a fúrás és lyukasztás, a méretre vágás és természetesen a hegesztés is, melyeket saját eszközökkel, saját tapasztalt alkalmazottakkal végzünk.

 

Csak egy-egy részfeladat elvégzésére lenne szükségem, de nem akarok egy egész csarnokot megrendelni, vállalnak ilyen jellegű munkákat?

Cégünk nem csak a felvállalt kivitelezési munkák esetében, de bérbe is elvégzi az acélszerkezetek gyártásával összefüggő feladatokat.

Ajánlatot kérek épületem acélszerkezetének legyártására...

Ajánlatot kérek a teljes kivitelezéshez...

Válasszon tapasztalt kivitelezőt!

Amennyiben Önnek fontos, hogy épülete hosszú távon is jól használható és költséghatékony legyen, esetleg csak az építkezés részfeladataira keres megbízható céget, forduljon hozzánk bizalommal! Fő tevékenységünk, a csarnoképítés mellett természetesen állunk rendelkezésükre acélszerkezet gyártásban, trapézlemez gyártásban, szendvicspanel forgalmazásban, szállításban is!

Kapcsolat

Cellspan Épületelem Gyártó és Forgalmazó Kft.

4233 Balkány, Kállói u. 95.
Telefon/fax: 36-42/400-509
E-mail: level@cellspan.hu
 

 
  • cell web