Acélszerkezet gyártás

Ugye Ön sem bízná kókler hegesztőkre vagy szerelőkre az acélszerkezetes épületét?

Az acélszerkezetes csarnokok ma már a termelés/termelékenység elengedhetetlen részei bizonyos iparágakban. Ám az acéllal való munka(pl.hegesztés, vágás) valódi szakértelmet kíván! A plazmavágó vagy a  CNC vezérelt lángvágó működtetését csak igazán gyakorlott emberekre bízzuk!Csapatunk évtizedes tapasztalata a garancia munkáink minőségére.


Hol érdemes acélszerkezetes épületekben gondolkozni?

Gyakorlatilag ma már minden épülettípusnál használható az ún. könnyűszerkezetes építkezési mód, sőt, valahol kifejezetten ajánlatos acélszerkezetes megoldásokat alkalmazni, hiszen a beruházás költségei jelentősen csökkenthetők ezáltal, illetve az ott végzendő tevékenység megengedi ilyen típusú épületek építését, legyen az irodaépület, raktár vagy műhely.

Hiszen két ugyanolyan paraméterekkel rendelkező épület összehasonlításában azt tapasztalhatjuk, hogy az acélszerkezetes épületek alapozási és szállítási költségei alacsonyabbak, köszönhetően az épülethez használt anyagok kisebb önsúlyának.

Az épületek tervezésénél képzeletünk szárnyalhat, hiszen a design és forma kialakításának nincsenek korlátai, legfeljebb a pénztárcánk, ha a statikus kiszámolja a formához illeszkedő acélszerkezet kialakításának költségeit.

A beruházás befejeztével az épület karbantartási költségeiben is jelentősek lehetnek a különbségek, természetesen az acélszerkezetes épület javára, persze csak ha a tervezés és kivitelezés jól átgondolt és minőségi munka volt.

 

De mégis melyek azok az épülettől elvárt tulajdonságok, amelyek alapján jobb, ha azt acélszerkezetes rendszerben építjük fel?

Melyek is az acélszerkezet, az acélszerkezetes váz előnyei?

 • Ha a kivitelezésre nincs túl sok időnk, hiszen az acélszerkezet használata rendkívül gyors kivitelezést tesz lehetővé.
 • Későbbi bővítése vagy módosítása, esetleg áthelyezése szükséges lehet. Mivel az acélszerkezetes épületek könnyen módosíthatók, bővíthetők, szétszerelhetők, vagy akár át is helyezhetők, így ilyen esetekben csakis az acélszerkezetes épület lehet a javasolt leggazdaságosabb megoldás.
 • Ha az épület belsejében zavaróak lennének az oszlopok, hiszen nagy fesztávokat is tervezhetünk oszlopok nélkül acélszerkezetek segítségével.

 

Tapasztalatunk szerint a megrendelőink épületeihez a következő acél csarnokszerkezetek alkalmazása a legköltséghatékonyabb a magas színvonal megtartása mellett, ezért cégünk jelenleg ezeket az acélszerkezeteket alkalmazza:

Rácsos tartós csarnokszerkezet

Rácsos tartós "hagyományos" szerkezeti kialakítás, előnye a költséghatékonyság, azonban a beltérből az alsó összekötő - általában zártszelvény - miatt több helyet foglal. Erre a kialakításra szerelhető álmennyezet, illetve lámpatestek, egyéb gépészeti berendezések. Bárhol alkalmazható. Tapasztalataink szerint üzemekhez nem, de műhelyekhez kiválóan alkalmas.

Párhuzamosövű rácsos tartós csarnokszerkezet

Párhuzamos övű rácsos tartós szerkezet esetben párhuzamosan fut a szelvény a tető síkjában és egy darab attól lejjebb, így a beltér kicsit magasabb. Jobban bepakolható, hasonló árfekvésű vagy csak kicsit drágább mint a rácsos tartós acélszerkezet. Nem lehet álmennyezetet szerelni rá.


Főleg mezőgazdasági létesítményekhez, azon belül is hűtőházakhoz, raktárakhoz használják.

Tömörgerinces csarnokszerkezet


Tömör gerinces acélszerkezet, drágább mint az előző kettő, azonban nagyon jól kihasználható a belső légtér. A tömörgerines csarnokszerkezet esetében egy tömör gerinc fut a tető síkjában, ez vesz el legkevesebbet a belső térből.


Nem járatos kialakítások:
Egyedi acélszerkezetű épület sok féle megoldással készülhet. 

Egy példa az általunk gyártott különlegesebb acélszerkezetekből: Ívelt kialakítású épület.

Az ívnek valódi szerepe nincs, de a dizájn miatt így kérte a megrendelő.  Magyarországon kevés ilyen szerkezetre van példa, az általunk gyártott burkolati anyagok (szendvicspanel + trapézlemez) segítségével kialakítható ez a fajta szigetelt épület.

 • 1/3
 • Előző
 • Következő
Terményforgató, szárító berendezés komplett kivitelezése

Egyéb acélszerkezetek gyártása

Épületek vázszerkezetén kívül más acélszerekezetek gyártását is vállaljuk.

Ha Önnek megvan az elképzelése, esetleg a statikai terve (ha kell), mi elkészítjük a kívánt acélszerkezetet.

Íme néhány példa a már elkészült nem épületszerkezet típusú acélszerkezeteinkből:

Acélszerkezetes lelátó készítése a Nyíradony Sport Egyesület részére
 • 1/3
 • Előző
 • Következő
Szemes terménytároló
 • 1/2
 • Előző
 • Következő
Rezgéscsillapító pódium Borsodchem részére
 • 1/2
 • Előző
 • Következő
Mezőgazdasági gép konzol gyártása

Az acélszerkezet gyártás már a tervezéssel kezdődik, csak ezután jöhet a valódi acélszerkezet gyártás és a felületkezelés. Szakembereink mindig a felhasználási területnek legmegfelelőbb acélszerkezet típussal tervezik meg az épületeket. Hiszen egy-egy épület statikai megtervezésénél rengeteg változót kell figyelembe venni, mint például a szélterhet, hőmérsékletváltozást, szeizmikus hatást és az épületbe beépített mozgó berendezéseket.

Gyakran felmerülő kérdések:

Milyen anyagokat használunk az acélszerkezeteink gyártásához?

Természetesen csak megbízható beszállítókkal dolgozunk együtt, az általunk rövid határidővel szállított anyagok minőségéről minden esetben tanúsítványt is kapunk.


Hogyan és hol készül az acélszerkezet?

Az épületek tervei alapján saját daruzott üzemünkben az épületvázak különböző elemei legyártásra kerülnek, szerelhető kivitelben, így egyszerűen szállíthatók és összeszerelhetők.

Gyártóüzemünkben olyan szakemberek, munkatársak dolgoznak, akik tapasztalt szerkezetlakatosok és hegesztők, így tudjuk megrendelőink számára biztosítani az állandó minőséget.

A TÜV-SÜD minősítés garancia a kiváló minőségre!

Plazmavágás videó

Nézze meg, hogyan működik ez a gyakorlatban...

Igyekszünk a legkorszerűbb technikákat alkalmazni az acélszerkezetek gyártása során.

Milyen felületkezelt acélszerkezeteket tudnak biztosítani?

Az acélszerkezetek felületkezelése a beruházó igényeinek megfelelően történhet:

  

 

  

 • szemcseszórással, magasnyomású airless festéssel
 • tüzihorganyzással
 • tűzvédelmi festéssel

Milyen eszközöket használunk az acélszerkezet gyártáshoz?

Az acélszerkezet gyártás része a láng és lemezvágás, a fúrás és lyukasztás, a méretre vágás és természetesen a hegesztés is, melyeket saját eszközökkel, saját tapasztalt alkalmazottakkal végzünk.

Plazmavágónk és CNC vezérelt lángvágónk segítségével precíz vágásokat tudunk végrehajtani.


Csak egy-egy részfeladat elvégzésére lenne szükségem, de nem akarok egy egész csarnokot megrendelni, vállalnak ilyen jellegű munkákat?

Cégünk nem csak a felvállalt csarnok kivitelezési munkák esetében, de bérbe is elvégzi az acélszerkezetek gyártásával összefüggő feladatokat.


Például: CNC lángvágást 30 mm anyagvastagságig vállalunk.


Kérjen árajánlatot acélszerkezete gyártásához az alábbi kollégáktól telefonon  vagy emailben.

Bánházi Barnabás  + 36 20 / 550 1448

vagy

Márton Mihály  +36 20 / 465 9399

vagy

Regán Richárd  +36 70 / 319 8631


Írásbeli árajánlatot kérek, az megadott adatok figyelembe vételével...

Az acélszerkezet gyártás részleteiről, árairól, időtartamáról kérnék információt…

Válasszon tapasztalt kivitelezőt!

Amennyiben Önnek fontos, hogy épülete hosszú távon is jól használható és költséghatékony legyen, esetleg csak az építkezés részfeladataira keres megbízható céget, forduljon hozzánk bizalommal! Fő tevékenységünk, a csarnoképítés mellett természetesen állunk rendelkezésükre acélszerkezet gyártásban, trapézlemez gyártásban, szendvicspanel forgalmazásban, szállításban is!

Kapcsolat

Cellspan Épületelem Gyártó és Forgalmazó Kft.

4233 Balkány, Kállói u. 95.
Telefon/fax: 36-42/400-509
 

 
 • cell web